top of page
Sök
  • Skribentens bildLi Karlsén

Utrustning - Vad behöver du?

Vad behöver jag för utrustning för att börja fridyka?

För nybörjare i pool, såsom inför din Lap/Wave 1 kurs, kan du låna utrustning av oss - men vi rekommenderar att man investerar i sin egen utrustning.


För pool- eller inomhusdykning behöver du: en lågvolyms mask*, fenor, viktbälte och vikter, samt ev. våtdräkt (1,5-2 mm) men detta är en lite mer kostsam investering.

För djup- eller utomhusdykning, såsom våra Wave kurser, behöver du: en lågvolyms mask, fenor, viktbälte, vikter, våtdräkt (3-7 mm) och en lanyard.

Du behöver inte långa fridykningsfenor i början - investera istället i ett par (billigare) korta teknikfenor. Vem som helst kan komma långt och djupt med långa fenor utan någon vidare bra teknik(!), det är därför bättre att börja med ett par korta fenor för att få till tekniken. Det är även lättare att vända i poolen med korta fenor, samt så är de enklare att resa med :)


*lågvolyms mask är särskilda masker med låg luftvolym, dvs. inte sådana som används vid tankdykning/scubadiving. Du kan (tank)dyka med en lågvolyms mask, men du kan inte fridyka med en (tank)dyknings mask.

For more information about freediving equipment in english you can have a look here

497 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page